dimarts, 15 de juliol del 2008

enèsima nota. 1a edició

Acaba d'editar-se en paper -ai, el paper!- el volum Transformacions en una edició de bibliòfil limitadíssima i ja no en queda cap exemplar. 215 transformacions en poc més de 140 pàgines que ens han desaparegut de les mans sense adonar-nos-en o ens han estat encarregades. Un èxit aclaparador.


Repassant el passat amb la rapidesa i l'arbitrarietat que permet el negre sobre blanc tradicional, ens adonem de la qualitat dels textos curts -no sempre tan curts- que ens han anat acompanyant llarg dels mesos. Valorem els processos de creativitat que han produït petites obres mestres d'originalitat, de ritme, de capacitat de síntesi, de literatura de primera. En fi, que ens sentim plenament satisfets dels resultats. D'uns resultats que només han estat possibles gràcies a la gent que, convençuda per la idea inicial, han perseverat, però també d'aquells que, per diverses raons han volgut participar en l'empresa ni que fos una vegada. No citarem noms aquí perquè ja es poden veure més a la dreta, encara que potser en falti algun. Sense tots vosaltres aquest projecte hauria estat només un pensament, unes frases buides, en el millor dels casos, un esborrany incomplet. Moltíssimes gràcies a tots.


Sembla que això és un final, un comiat, un molt de gust per haver-nos conegut personalment o virtualment, però no és així. Sobre el llibre, cal dir que hem pensat de fer una segona edició, però problemes d'impressió i altres detalls que no explicitarem ens fan ser molt cauts a l'hora de intentar-la. Potser més endavant, si trobem un editor solvent (s'accepten suggeriments), ens decidirem a emprendre una edició de butxaca que estem segurs que tindria una gran acollida. Mentrestant, continuarem la tasca virtual que vam iniciar i que continuarà en aquest món tan canviant i fràgil fins que... qui ho sap?


Repetim: moltes gràcies a tots i benvinguts de nou. Que malgrat el que diu la Rodoreda, segur que tots, i alguns de nous, teniu encara temps de transformar, o és que teniu les vacances extraordinàriament ocupades i programades o encara creieu en la inspiració? Apa, a la feina!

6 comentaris:

Júlia ha dit...

Ep, no farem una moguda tipus la de la Catosfera Literària?

Per cert, i el material audovisual? En CD adjunt?

On es pot recollir?

Preu?

Anònim ha dit...

És una edició fantàstica i acuradíssima. Felicitats, editors!!!

Anònim ha dit...

És una passada! Felicitats, editors!!

p ha dit...

Potser sí que ens veurem obligat a fer-la, Júlia, encara que ja saps que l'anonimat dels editors...
Ostres, encara tenim petits detalls a solucionar: els amateurs de vegades no estem en tot. Em temo que caldrà esperar el setembre. Va, peròper aquestes coses el temps sempre sobra :-)

Gràcies en nom dels editors, Martí i Gemma. El mèrit, com sempre és dels escriptors, i sobretot de l'editora, que no sé on para avui.

anna g. ha dit...

Finalment em vaig quedar sense el meu exemplar. Espero amb impaciència la segona edició :)

p ha dit...

Uf, la segona edició..