dilluns, 25 de febrer del 2008

Transformació 126: Informe policial

Per Sani

Els informadors de la secció d'exteriors apunten que la trobada dels dos sospitosos va tenir lloc al parc d'Enveja, a les 20h en punt del divendres. Després de saludar-se fredament, enfilaren el caminet cap a la sortida principal i passejaren desvagadament.
El més vell dels dos, alt i prim, vestia americana de pana, mocasins negres i barret de llana. El més jove duia una gorra al cap, portava una gavardina beig , calçava sabates amb cordons (força gastades, precisa l'informador) i feia força mala cara: o estava malalt o encara no s'havia recuperat d'alguna malatia recent.
La gravació, feta des de la furgoneta X469, reproduia fil per randa la conversa sencera dels dos sospitosos.
Malhauradament, en començar a fer la transcripció, a comissaria, a l'agent ZZ2 se li va recargolar la cinta magnètica i se'n va fer malbé un tros de manera irrecuperable.

El present informe es va redactar a partir de la declaració de l'agent de la furgoneta encarregat del seguiment i l'enregistrament de les converses dels sospitosos.

L'agent ZZ7 declara que un dels dos, el més alt, es queixava del pas del temps (segons ell, això era una paraula clau o un codi) i de la impossibilitat de fer una cosa i la contraria simultàniament. Va dir que s'havia d'estar preparat per morir (possible al·lusió a un atemptat?).

Després es va referir al un fill seu o a un nadó, i va parlar de plors i del preu dels bolquers (més paraules-clau, sens subte).
La conversa devia ser força críptica, perquè el més jove dels dos semblava no ho entenia prou bé, i li demanava precisions ...
L'altre li parlà d'olor, de mort i de resignació, que semblen ser els tres darrers elements codificats del missatge que intercanviaren...

=> Procedeixin a la seva descriptació immediata!

Signat, el comissari

1 comentari:

Montse ha dit...

Encara no hem esgotat les possibilitats? mare meva, com sou, com sou!

petonets policíacs!